fredag 27 februari 2009

Tillbaka i Sydney - Australia Day

Efter 3 sköna och avslappnande veckor på östkusten var vi nu tillbaka i Sydney. Det kändes jätteskönt att komma hem efter allt resande, eftersom att "bo i en väska" och bära omkring på allt e ganska jobbigt. Och det bästa tyckte jag var att få mina rutiner tillbaka, som att äta hemmalagad mat och gå på jumppa. Men Jenny o Diki hade ännu några dagar kvar här. På lördagen gjorde vi skilda saker, de besökte akvariumet och titta på hajar. Vår kämppä har varit väldigt "busy" hela tiden efter att Karas kompis bodde där runt nyår och nu hade Maria varit där istället för mig, och stannade några dagar extra. Men kul var det, fastän de nog kändes lugnt och skönt efteråt också.

På söndagen gjorde vi ett måste, som också pappa gjorde när han besökte Sydney många år sedan. CLIMB THE BRIDGE. Över 1 miljon människor har alltså gjort detta, så det hör till de saker man bara MÅST göra i Sydney. Vi klättra alltså på Sydney Harbour Bridge, upp från ena sidan, sedan tvärs över och ner tillbaka. Jag trodde jag skulle vara superrädd för höjden men de var bara paha i början när man gick på galler och såg rakt ner. När vi kom på själva bron var det stadigt och brett och inte alls skrämmande. Och vilken fin utsikt! Det var lite mulet, men helt skönt så eftersom det dagen före hade varit 40 grader och man måste ha halare på. Så vi hade just perfekt:). På kvällen gick vi till Hugos på pizza. Detta är en jättekänd pizzarestaurang och bar/nattklubb med söndagspizza och drinks 5 dollar. Några andra än vi hade plnaerat att gå dit eftersom nästa dag var ledig, så efter en hel del köande, måste vi betala 20 dollar in (istället för 5), och 14/16 ? för drinkarna. Pizzan var ändå 5, men blev int så billigt i slutet:) Anyway de va kiva att se Hugos för de superpop här och jag har inte varit där förut, och efteråt gick vi till en billig bar istället:).

Australia Day, nationaldagen kan kallas för dagen då "britterna invaderade landet". Detta var alltså 1788 när britterna landsteg i Sydney och skapade en fångkoloni. Picnic på Australia Day är "the shit" och helst ska man vara iklädd den australiensiska flaggan. Vi firade i Botanic Gardens med flaggor och picnic, med Jenny, Diki, kämppisen Kara, Maria samt Rachel. En skön dag, men tråkigt nog var vädret inte så bra så de börja regna och vi kom hem. Vi fortsatte dock med olika drinking games och picnic hemma och hade en skön dag:).

Nästa dag bestod av en hel del farväl. Vi börja med brunch i Circular Quay. Maria åkte med samma plan som Jenny o Diki. Jenny o Diki ser ja ju snart igen, men att säga farväl ti Maria var nog lite tråkigt. Speciellt eftersom hon varit en av mina närmaste vänner, och fastän Danmark är nära till Finland vet ja att de aldrig kommer att bli lika igen, att vi kan chilla och se på tv, gå på bio och lunch nu o då. Så att vinka farväl vid tåget var nog jobbigt, men jag vet att vi kommer att ses igen! Det är bra med europeiska och speciellt skandinaviska nya kompisar:).

Tyvärr har ja inga egna foton att sätta upp från den inkommande månaden, eftersom min kamera drunkna :( Men här ser ni en karta över hur långt vi reste mellan Sydney och Port Douglas.

1 kommentar:

Jessica sa...

Jo, jag förstår det där med att man saknar den där gemensamma vardagen när man kan ses när som helst, men å andra sidan lär man ju nog sig att avstånden går att överb(r)ygga och så är det ganska kiva med kaverin utspridda lite här och där i världen =). Njut av dina sista dagar!!