torsdag 20 november 2008

* * * * * White Christmas * * * * *

Australia map
































Jag blev helt sentimental igår när ja gick i matbutiken o hörde "White Christmas". Min kalender inom mig har helt enkelt int hängt me när ja ha bytt årstider.

Så fast vi alltid klagar på vädret hemma, och längtar efter sommaren hela året, så nog e ju den där undebara första SNÖN något helt otroligt. Såg idag att många hade "snow updates" på facebook. Och nog bor vi ju i rätt land för julen åtminstone. Jag hade trott att ja sku sakna hem före julen, iom att ja e en total julfreak.

Men de kan man väl int undgå när man jobbar på Stocka eller har en total julfreak ti kompis också, som börjar dricka glögg i oktober.;) Men vintern e helt enkelt årstiden för julen. När man kan sitta o mysa framför brasan o dricka varmt, och vänta vänta o vänta på julgröten o skinkan.

Ja menar, jämför väderleksrapporterna för morgondagen och tänk på att de bara e 5 veckor kvar till jul! (woops, städerna ha btw hoppa lite:) Jag menar, herregud så ja älskar varmt o sol, men som ni kan se så e de ju ganska regnit här. Och ja måst nog säga att deras desperata försök att sälja att julprydnader känns så konstit. Idén me julljusen o lucia e ju att pigga upp i mörkret, här har man sol varje dag så va behövs de. Vi bor helt enketl i rätt land!

Tänk också på alla stackars aussiebarn som får lära sig "white christmas" eller andra julsånger som alla handlar om snö, när de antaligen aldrig ens sett snö. Vi bor helt enkelt i rätt land! Ja hade trott att ja sku sakna hem mer under julen (okej de ju ännu en tid dit) men iom vädret ha ja nog int alls samma känsla. Känns mer som maj hemma när de ibland e hett o så regnar de också. Men kanske nån av er kan spara en potatislåda i frysen o ett paket glögg så kan vi fira finsk jul när ja kommer hem :) (point Mamma)

Och sakna int ti sommaren som vi alltid gör - Njut av snön o den varma glöggen. De väl därför vi har gratis utbildning o får studiestöd - så vi ska ha råd att periodvis åka till södern o värmen. Men annars så har vi ju nog de ack så bra! :)


(Ps. I detta inlägg har ja inte tänkt på att vakna tidit upp o måsta skrapa bilrutan, eller cykla och glömma vantarna hemma, eller den fina snön som plötsligt blir slask o man helt enkelt alltid har fel skor, eller när man går ut i vått hår och de fryser.... hmmm. )

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lovar att spara litet julmat i frysen, fast jag tror att det inte på våren mera smakar med potatislåda och skinka. Vi får se!?
Vi fick vinterns första snö idag i Sjundeå, så vi skrapar rutorna o värmer bilen och börjar mentalt förbereda oss för halka. Du ska njuta av sol o värme. Du hinner nog uppleva finsk vinter nåt annat år. Kram från Mamma.

Jessica sa...

Hehe, även jag såg snow-updates men sen kom det som tur några snöflingor i Göteborg innan jag for ner hit till München&Salzburg o här har varit nästan snöstorm!

Anonym sa...

Den finska julen blir knappast så mycket annorlunda än ifjol..:) Här är det bara regn,våta skor och regn som gäller..Så njut du bara där av sol o värme:)! Saknar dig...
KRAMAR